Zobene i pirove kaše

Naš najčešći doručak jesu zobene ili pirove pahuljice. U tekstu ispod nalazi se nekoliko naših omiljenih kombinacija. Ponekad s pahuljicama stavim svježe voće, a ponekad iz zamrzivača. Kada je voće iz zamrzivača, onda ga stavim kuhati s vodom pa s tom vodom prelijem pahuljice. Pahuljice s jogurtom odlična su kombinacija za večeru.

Zobena kaša s kruškom (8 mj. +)
4 žlice zobenih pahuljica (8 mj. +) - preliti vrućom vodom
2 kruške (6 mj. +)  - naribati ili zgnječiti vilicom
malo cejlonskog cimeta (6 mj. +)

Zobena kaša s kruškom i jogurtom (10 mj.)
3 žlice zobenih pahuljica (8 mj. +)  - preliti ih s vrućom vodom
4 žlice običnog jogurta 2,8% mm (10 mj. +)
1 veća naribana kruška (6 mj. +)
malo cejlonskog cimeta (6 mj. +)


Zobena kaša s jogurtom i šljivama (10 mj.)
3 žlice zobenih pahuljica (8 mj. +)  - preliti ih s vrućom vodom
6 žlica običnog jogurta 2,8% mm (10 mj. +)
2 male šljive (7 mj. +)
Zobena kaša s jogurtom i breskvom (10 mj.) 
30g zobenih pahuljica (8 mj. +)  - preliti ih s vrućom vodom
4 žlice običnog jogurta 2,8% mm (10 mj. +)
3/4 breskve (7 mj. +)

Primjedbe