Povrtne kašice

Ovdje će biti primjeri naših povrtnih ručkova.

Pire od krumpira (8 mj. +)
Pire od krumpira je jedan od omiljenih ručkova mog Smiješka, ali mora biti spremljen na određen način. Ukoliko krumpir samo zgnječim s vilicom i dodam maslinovo ulje nije baš previše oduševljen pa ne pojede sve. Zato pire uvijek napravim štapnim mikserom i tako pripremljen uvijek smaže do kraja. Uvijek s krumpirom kuham i malo luka, otprilike jedna čajna žličica nasjeckanog luka jer luk poboljša okus.
Kod kombinacija pirea od krumpira i drugih namirnica, krumpir najprije stavim kuhati i kad je pri kraju dodam drugo povrće.

Pire od krumpira i graška (10 mj. +)
3 manja krumpira nasjeckana na kockice (8 mj. +)
1 velika žlica graška (10 mj. +)
1 čajna žličica nasjeckanog luka (6 mj. +)
malo maslinova ulja (6 mj. +)

Riži-biži (10 mj. +)
2 žlice riže okruglog zrna - prethodno je isprati (6 mj. +)
1 žličica nasjeckanog luka (6 mj. +)
2 žlice graška (10 mj. +)
Na vodi popržiti luk pa dodati grašak. Sve zajedno pržiti dok grašak ne omekša, dodati rižu. Dodavati vodu koliko je potrebno dok se riža ne skuha.

Primjedbe