Pizza in bianco sa šparogama i pancetom

Došlo je proljeće i počela je sezona šparoga, šparoge najćešće jedemo u friti i s pljukancima, ali mogu i na pizzi. 
Sastojci za tijesto (kalup promjera 37cm):  250 g brašna, otprilike pola pakiranja kvasca u prahu, prstohvat šećera, mlaka voda, žlica ulja, žličica soli. 
Sastojci za nadjev: 100ml vrhnja za kuhanje, 100g naribanog tilzita, kuhane šparoge, 1 paket mozzarele, 100g pancete, origano za posipanje. 
Priprema: 
1. U malo mlake vode rastopiti kvasac sa šećerom i ostaviti da se digne. U brašno dodati malo ulja i kvasac koji se dignuo te mlaku vodu po potrebi. Umijesiti tijesto i ostaviti da se diže 20 minuta.2. Lim za pizzu obložiti papirom za pečenje (ili pak namazati uljem). Tijesto za pizzu oblikovati rukama pa valjkom izravnati. Namazati vrhnjem za kuhanje, posuti naribani sir i šparoge. Staviti pizzu peći na 200°C. 3. Nakon 10 minuta izvaditi pizzu i posuti mozzarellu i pancetu. Vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta. 4. Kada izvadite pizzu, posuti s origanom.

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe