Keksi koji podsjećaju na Ferrero

Veseli me kad recepte iz nonine knjižice (koji su često nepoptuni) prilagodim svom guštu i onda ispadne nešto fantastično. Tako je bilo i s receptom za klasične vanili kiflice koje su dobile ,,novo ruho'' i sad su postale ,,Ferrero keksi''. U ovom receptu je nedostajalo šećera, ja sam stavila 100g pa su keksi bili taman slatki, a ako ih spajate s Nutellom i posipate sa šećerom u prahu nije ni potrebno više. Dok sam mijesila, sve je mirisalo na lješnjake, a kada kekse spojite s Nutellom podsjetit će vas na Ferrero kuglice.

Sastojci: 500g brašna, 330g maslaca/margarina, 250g očišćenih lješnjaka, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 100g šećera, 1 vanilin šećer, 2 žlice kakaa.
Za ukrašavanje: Nutella za spajanje keksi, šećer u prahu za posipanje.
Priprema:
1. Lješnjake popržiti, oljuštiti i usitniti.
2. U posudu prosijati brašno s praškom za pecivo, dodati kakao, lješnjake, šećer i vanilin šećer. Sve zajedno pomiješati da se smjesa ujednači.
3. Dodati omekšani maslac i 1 jaje koje ste prethodno malo s vilicom pomiješali.
4. Umijesiti tijesto. Od dobivenog tijesta možete oblikovati potkovice ili kiflice za što je i u originalu recept. Tijesto možete razvaljati i izrezivati razne oblike. Ukoliko nemate oblike za izrezivanje može poslužiti i obična čaša za izrezivanje kružnih oblika, a rupu na sredini možete napraviti s čepom od boce. Dio keksi sam spajala s Nutellom pa ako to želite onda keksi moraju biti tanji. Ovisno o debljini keksa peći 10-15 minuta na 180°. Keksi su pečeni kada se odvajaju s papira za pečenje.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe