Prhki kolač s kremastom čokoladom

Ovaj je kolač varijacija na temu kolača s čokoladom i posipom, ali kremastija verzija. Kolač nije baš fotogeničan, ali je ova čokoladna krema odlična osobito ako ne volite preslatke čokoladne kreme jer u ovu kremu ne ide šećer. 

Sastojci za prhko tijesto: 
x 300g brašna, 
x 1 jaje 
x 100g maslaca/margarina, 
x 100g šećera, 
x 1 vanilin šećer, 
x 1 žličica praška za pecivo. 

Sastojci za nadjev: 
x 200g gorke čokolade, 
x 200ml slatkog vrhnja, 
x 1 jaje, 
x 125 g svježeg krem sira, 
x 1 žličica gustina. 

Priprema: 
1. Gorku čokoladu rastopiti na pari i ostaviti da se ohladi. 
2. Pomiješati brašno s praškom za pecivo te dodati šećer pomiješan s vanilin šećerom, jaje i maslac. Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga u hladnjaku oko pola sata. 
3. U međuvremenu pripremiti nadjev. Jaje pomiješati s krem sirom te dodati slatko vrhnje, otopljenu čokoladu i gustin. 
4. Tijesto ravnomjerno rasporediti po limu te preliti nadjevom. Peći na 180C oko 40 minuta. 

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe