Vrijeme je dozrijevanja kupina i šljiva pa sam odlučila sljubiti ovo voće u jednoj finoj marmeladi.
Sastojci: 600g šljiva (bez koštica), 600g kupina, 400g šećera, 1 želin.
Priprema:
1. Šljive usitniti mikserom pa dodati kupine i još usitniti. Pasirati smjesu šljiva i kupina.
2. Smjesu kupina i šljiva pomiješati s želinom pomiješanim s dvije žlice šećera. Staklenke staviti grijati u pećnicu zagrijanu na 100C.
3. Staviti kuhati i neprestano miješati. Čim zakuha dodati preostali šećer i kuhati dok se ne počne zgušnjavati.
4. Marmeladu uliti u prethodno zagrijane staklenke i zatvoriti.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Sastojci: 600g šljiva (bez koštica), 600g kupina, 400g šećera, 1 želin.
Priprema:
1. Šljive usitniti mikserom pa dodati kupine i još usitniti. Pasirati smjesu šljiva i kupina.
2. Smjesu kupina i šljiva pomiješati s želinom pomiješanim s dvije žlice šećera. Staklenke staviti grijati u pećnicu zagrijanu na 100C.
3. Staviti kuhati i neprestano miješati. Čim zakuha dodati preostali šećer i kuhati dok se ne počne zgušnjavati.
4. Marmeladu uliti u prethodno zagrijane staklenke i zatvoriti.
Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.
Primjedbe
Objavi komentar