Focaccia s bosiljkom i feta sirom

Focaccia je odlična zamjena za sendviče jer ju možete prerezati i nadjenuti čime god želite, a možete dodati: sir, masline, rajčice, povrće - i sve zajedno ispeći. 
Tijesto za focacciu je isto kao i za kruh samo se drukčije oblikuje tijesto i stavi se premaz.
Sastojci za tijesto: 
x500g brašna, 
x pola kocke svježeg kvasca (ili 1 kvasac u prahu),
x 1 žlica soli,
x 3 žlice ulja,
x mlaka voda, 
x žličica šećera. 

Sastojci za premaz: 
x maslinovo ulje, 
x listići bosiljka, 
x feta sir. 
Priprema: 
1. Svježi kvasac rastopiti u mlakoj vodi sa šećerom i ostaviti da se digne. 
2. U brašno dodati ulje i sol te otopljeni kvasac. Mijesiti da bude mekano tijesto, ne dodavati previše brašna. 
3. Tijesto pokriti i ostaviti da se diže na toplom oko pola sata. 
4. Za premaz pomiješati malo maslinova ulja, feta sira i bosiljka iskidanog na komadiće. 
5. Tijesto oblikovati u okrugle ili ovalne oblike visoke oko 1 cm. Tijesto probockati i premazati premazom te ostaviti da se još 20-ak minuta diže. 
6. Pećnicu zagrijati na 200C i peći oko 20-30 minuta, ovisno koliko ste veliku focacciu oblikovali. 

Ako ste isprobali recept, slobodno ostavite komentar. Možete poslati i fotografiju s dojmovima u poruci na Instagramu (@travel_and_cook_diary) i rado ću podijeliti u storyju.

Primjedbe